team_bg

Onze Droom

Paravolley Heren NL, 12 mannen met een eigen verhaal. Ervaringsdeskundigen in het beleven van tegenslagen. Zij weten als geen ander hoe het voelt om te moeten strijden. Tegen hun beperking, tegen hun verleden en sterker nog, tegen zichzelf. Mentale kracht, sportieve uitdaging en durven dromen is wat de mannen kenmerkt en zitvolleybal meer maakt dan alleen een sport.

De droom naar de Olympische Ringen

Rio de Janeiro – September 2016. Twaalf mannen in Oranje pakken lopen in een karavaan van sporters achter een fakkel aan. De glimlach op hun gezicht is niet weg te denken. Cameraflitsen, gejoel en wuivende handen is het enige wat ze zien en horen in het grote stadion. Datgene waarvan zij altijd al gedroomd hebben, is werkelijkheid geworden: Deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

De mannen dromen over deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Dit is niet alleen een droom, maar ook zeker het doel. Een doel wat niet gemakkelijk is gezien zij een aantal prominente zitvolleyballanden voorbij moeten streven. Hiervoor is naast de aanwezige topsportmentaliteit het trainen en spelen op een hoger niveau noodzakelijk. Interlands, trainingskampen en de ontwikkeling van spelers en coaches dragen hier aan bij.

De droom verder dan de Olympische Ringen

De Paravolley Heren NL staan voor meer dan sport alleen, hun droom gaat verder dan de Olympische Ringen. Naast de sportieve missie heeft het team ook maatschappelijk missies.

Challenge Cup

In Nederland is zitvolleybal een kleine sport. Men weet niet of nauwelijks van het bestaan af van de Paralympische tak van volleybal. De mannen willen hier verandering in brengen en door het oprichten van de Challenge Cup aan Nederland laten zien hoe een dynamische sport dit is. Uiteindelijk meer ‘zitvolleyballers’ en laten zien dat de sport ook toegankelijk is voor mensen zonder een beperking, is het doel. De Challenge Cup is een initiatief vanuit het team zelf waarin staande heren eredivisie- en topteams het in een competitie opnemen tegen de zittende mannen. Hieraan willen deelnemen? Neem contact op via info@nhzt.nl.

Back to School

Tenslotte heeft het team een nog grotere maatschappelijke missie. De Paravolley Heren NL willlen jongeren inspireren om te laten zien dat het leven niet ophoudt bij een lichamelijke beperking en stereotype beelden van mensen met een beperking doorbreken. Door middel van persoonlijke verhalen en clinics, is het team actief op verschillende basisscholen en hoopt kinderen daarmee te inspireren. Kinderen aansporen om te dromen, zo groot als je wil. Dromen zijn namelijk sterker dan welke beperking dan ook. Ze tonen de wereld hoe je vastberaden je dromen kan najagen en een verschil kan maken in je eigen leven en dat van anderen.