bjorn
04 jan

Bjorn

NHZVTIk ben Bjorn Moris, 30 jaar oud en speel sinds 2007 voor de Paravolley Heren NL.

Toen ik jonger was, had ik de droom om keeper van Ajax te worden. Een aantal blessures in de pubertijd, aan zowel knieën als enkels, hebben roet in het eten gegooid. Door de verschillende blessures was voetballen niet meer mogelijk. Uiteraard was dit een enorme teleurstelling, want mijn jongensdroom viel in duigen.

Via een omweg in het ‘normale’ volleybal heb ik na nog meer blessureleed in 2006 de overstap naar het zitvolleybal gemaakt. Het blessureleed werd veroorzaakt door hypermobiliteit in de gewrichten van mijn heup, knieën en enkels. Hypermobiliteit houdt in dat je veel ruimte hebt in je gewrichten, doordat je banden en pezen te soepel zijn. Hierdoor mis je stevigheid en kunnen je spieren makkelijk overbelast raken.

Inmiddels speel ik alweer bijna 10 jaar zitvolleybal bij mijn vereniging Holyoke in Belfeld. De sport betekent heel veel voor mij. Ik kom met de sport overal en heb zo veel mensen leren kennen en kennis gemaakt met nieuwe culturen. Ontzettend waardevol. Daarnaast vind ik het ook gewoon een ontzettend leuk spelletje.

Door het zitvolleybal heb ik de eerdere teleurstelling overwonnen en heb ik een nieuwe droom gekregen: uitblinken op het hoogste niveau en het winnen van een gouden medaille tijdens de paralympische spelen. Samenspelen en samenwerken met mensen met dezelfde verhalen en dezelfde droom, dat is ons doel. De weg er naar toe is een lange en zware weg. Samen met mijn team ga ik deze opgave overwinnen!