edmir
10 mrt

Edmir

NHZVTIk ben Edmir Popara, 42 jaar oud en speel sinds 2004 bij de Paravolley Heren NL. Mijn positie in het team is aanvaller.

Ik ben opgegroeid in Bosnië. Hier was ik een talentvolle voetbalkeeper. Toen de oorlog in Bosnië uitbrak moest ik in het leger dienen. Ik ben toen door een kogel in mijn onderbeen geraakt, waardoor ik daar gedeeltelijk geen gevoel meer in had. Ik kon niet te lang lopen en keepen werd hem ook niet meer. Via een vriend hoorde ik van zitvolleybal. Hij nam mij mee naar een training en sindsdien doe ik niets liever.

Toen ik in 1999 naar Nederland kwam, ben ik ook hier weer gaan zitvolleyballen. Via revalidatiecentrum de Hoogstraat ben ik in contact gekomen met Joze Banfi en volleybalvereniging Volleer. Hiermee zijn we drie keer Nederlands kampioen geworden, waar ik erg trots op ben. Sinds dit seizoen speel ik bij vv Alvo, omdat Volleer jammer genoeg te weinig spelers had om competitie te spelen.

Inmiddels speel ik alweer 21 jaar zitvolleybal. Het is mijn passie en een deel van mijn leven. Ik speel met vuur in mijn hart. Mijn wens en mijn doel is om deel te nemen aan de Paralympische spelen en daar natuurlijk een medaille te winnen met het de Paravolley Heren NL!