geert
10 feb

Geert

NHZVT“Ik ben Geert van den Heuvel, 41 jaar en sinds 2009 onderdeel van de Paravolley Heren NL.

 In 2006 heb ik een motorongeluk gehad, waarna mijn linker voet is geamputeerd. Na anderhalf jaar niet sporten, wilde ik graag weer wat fysieke inspanning. Tijdens mijn revalidatie las ik een artikel van Bjorn (huidige teamgenoot bij Nederlands team) over zitvolleybal op de site van de Nevobo. Gezien ik 20 jaar volleybal had gespeeld leek zitvolleybal een goede optie. Na het bezoeken van een wedstrijd besloot ik een keer mee te doen en vanaf het eerste zitvolleybalmoment was ik verkocht.  

In 2010 heb ik bij Apollo Mill een eigen zitvolleybalteam opgericht met oud clubgenoten. Deze bestaat voornamelijk uit volleyballers die niet meer kunnen volleyballen door blessures aan knieën of enkels.  Mijn passie voor zitvolleybal is groot. Waar vind je een sport waar zoveel verschillen mensen met elkaar spelen; beperkt en niet beperkt, jong en oud, man en vrouw. Het maakt niet uit, iedereen is gelijk. Ik wil nog lang plezier aan zitvolleybal beleven en probeer daarbij mijn enthousiasme over te brengen naar anderen. Ik hoop dat er in de toekomst meer erkenning voor de sport is.

De droom met de Paravolley Heren NL is bekend; deelname aan de Paralympische Spelen van 2016. Inmiddels begin ik te geloven dat het kan. Sinds de samenwerking met Better Future pakken we het paravolley professioneler aan. Daarnaast spelen we meer samen als team en winnen we sets van grote teams zoals Bosnië en Duitsland. We kloppen op de deur bij de wereldtop en het wordt tijd dat we binnenstappen!”