luuk
11 jan

Luuk

NHZVTMijn naam is Luuk Adema. Ik ben 20 jaar en daarmee de jongste speler van de Paravolley Heren NL. Sinds 2013 ben ik onderdeel van het team. Mijn volleybalcarrière begon al op mijn zevende levensjaar bij de ‘staande’ Volleybal Club Sneek. Inmiddels speel ik net als Willem en Jacob bij vereniging F.D.S. in Sneek, die zich speciaal richt op aangepast sporten.

Sinds een aantal jaren merk ik dat ik een stuk kracht en stabiliteit mis. Dit komt door mijn handicap, Hypermobiliteit. Het is voor mij lastig om te presteren in de valide sportwereld. Hiervoor ben ik lichamelijk niet sterk genoeg. Door mijn liefde voor volleybal te combineren met mijn beperking ben ik gaan zitvolleyballen. Het is voor mij dé oplossing om mijn lichaam te sparen en toch topsport op het hoogste niveau uit te voeren!

Mijn Hypermobiliteit heb ik geaccepteerd. Het beperkt mij niet in het dagelijks leven, waarin ik Sport, Management en Gezondheid studeer aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Naast mijn studie ben ik vooral met volleybal bezig, zowel met zelf trainen als met volleybaltraining geven. Ik haal hier ontzettend veel plezier en voldoening uit.

Door de kans om mee te spelen met de Paravolley Heren NL heb ik een groot doel voor ogen: kwalificatie voor de Paralympische Spelen in 2016! Als team werken wij heel hard om dit doel te halen. In welke rol ik op de Paralympische Spelen actief zal zijn is nog niet duidelijk. Door de internationale keuringseisen is het spannend wat voor classificatie ik krijg. Wanneer mijn beperking voldoende zichtbaar is tijdens de classificatie mag ik als speler meedoen aan het toernooi. Echter is het lastig om mijn beperking te keuren omdat deze niet zichtbaar is. Wanneer ik een negatieve classificatie krijg zal mijn rol binnen het team van speler naar videoscout gaan. Hiermee maak ik analyses van ons eigen team en van de tegenstander. Zo kunnen wij ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijden die komen.