said
07 mrt

Said

NHZVT“Mijn naam is Said en ik ben 45 jaar oud. Ik ben geboren in Marokko. Hier heb ik toen ik twee was polio opgelopen door een medische fout. Ik ben ingeënt met een besmette prik en sindsdien heb ik een verlamd been. Mijn familie heeft me altijd goed opgevangen en ondersteund. Ik voelde me nooit minder dan anderen en had heel veel dromen. Ik wilde studeren en leven zoals iedereen.

Ik ben pas op mijn 8e naar school gegaan, omdat ik daarvoor regelmatig voor langere perioden in het ziekenhuis werd opgenomen. Vanaf mijn 15e deed ik veel aan rolstoelbasketbal voor mindervalide.

Op mijn 27e ben ik naar Nederland gekomen. Toevallig kwam ik vlakbij revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht te wonen. Hier heb ik mij bij een rolstoelbasketbal vereniging aangesloten. Tijdens een sportdag in 1997 bij de Hoogstraat ben ik in gesprek geraakt met Joze Banfi. Hij vroeg mij of ik weleens zitvolleybal had gespeeld. Ik had er toen nog nooit van gehoord, dus hij nodigde mij uit om het een keer te komen proberen. Na de eerste training zitvolleybal was ik gelijk verkocht. Ik vond het een geweldige sport, omdat iedereen met en zonder beperking mee kan doen. Uniek! Joze Banfi heeft mij veel geleerd. Hij was mijn trainer en ook mijn vriend.

Ik speel sinds 2002 bij de Paravolley Heren NL. De sport zitvolleybal heeft voor mij alles betekend op het gebied van sociale contacten en het hebben van plezier. Mijn droom is om met dit team in 2016 deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio 2016. Ik geef alles om deze droom waar te maken!”