timo
07 dec

Timo

NHZVTMijn naam is Timo Mans, 22 jaar en ik speel sinds 2012 als libero bij de Paravolley Heren NL.

Vanaf mijn geboorte mis ik eens stuk scheen- en kuitbeen. Als gevolg hiervan is op mijn 4de mijn onderbeen geamputeerd. Ondanks deze amputatie kan ik alles en doe ik alles. Zo studeer ik algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en heb ik een bijbaan bij de Jumbo. Ook wat sport betreft, word ik bepaald niet afgeremd door mijn handicap. Ik heb getennist, paard gereden, geturnd en zelfs 3 maanden staand volleybal gespeeld.

Bij het staand volleybal ging mijn prothese kapot. De persoon die mijn benen maakt, maakt ook de benen van Merijn (Bruijne) en Tom (Poortman). Hij vroeg mij of ik openstond voor paravolleybal. Ik heb hierna een gesprek gehad met de toenmalige coach, Joze Banfi, en hij heeft mij bekend gemaakt met de paravolleywereld. Na één training bij Volleer in Leersum was ik meteen enthousiast en ben ik mij in gaan zetten voor paravolleybal. Ik zat toen ook gelijk bij het nationale team.

Inmiddels speel ik vier jaar zitvolleybal. In die vier jaar ben ik zelfbewuster geworden. Ik ben zelfverzekerder en ik heb eigenschappen van mijzelf leren kennen waarvan ik niet wist dat ik die in mij had. Zitvolleybal is voor mij een uitlaatklep. Ik kan alles van de dag even vergeten en mij volledig focussen op 1 ding. Ik vind het leuk en wil er tegelijkertijd ook echt iets mee bereiken. Ik heb een droom, een doel. Ik wil nog beter worden in mijn spel. Door mijn eigen spel naar een hoger niveau te tillen, haal ik ook de kwaliteit van het team omhoog. Hopelijk leidt dit uiteindelijk tot het realiseren van mijn droom: plaatsing voor de Paralympische Spelen.