tom
18 jan

Tom

NHZVTMijn naam is Tom Poortman. Ik ben 20 jaar oud en speel sinds 2012 bij de Paravolley Heren NL.

Door een aangeboren afwijking mis ik allebei mijn onderbenen. Toch was het mijn droom om voetbalkeeper te worden op het allerhoogste niveau. Ik wilde het per se proberen en zo heb ik in totaal 5 jaar gevoetbald. Na 5 jaar ging dat echt niet meer, omdat ik moest gaan spelen op een groot veld. Al dat loopwerk werd veel te zwaar en dus moest ik mijn droom helaas opgeven.

Nadat ik een keer meegetraind had bij ‘staand’ volleybal wist ik dat deze sport de nieuwe uitdaging werd. Springen met twee protheses is erg lastig, dus was mijn doel om libero te worden bij Heren 1. 7 Jaar later, in april 2012, werd ik gebeld door de bondscoach van het zitvolleybal en ben ik overgestapt op de zittende variant van de sport. Libero bij Heren 1 is niet gelukt, libero bij de Paravolley Heren NL wel.

Inmiddels speel ik bijna 4 jaar paravolley. Voorheen bij vv Netwerk en sinds dit seizoen samen met Merijn, Timo en Robert-Jelle bij Nesselande. Mijn handicap zie ik niet als een beperking omdat ik met mijn protheses alles kan doen wat ik wil doen. Ik heb nu de droom om ooit te spelen op de Paralympische Spelen.