willem
23 nov

Willem

Willem_staandIk ben Willem Siepel, 29 jaar en sinds 2012 onderdeel van de Paravolley Heren NL. Naast zitvolleybal bij zowel het nationale team als mijn club SDS Sneek ben ik student sportmarketing aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit is mijn verhaal:

In mei 2011 heb ik een zwaar motorongeluk gehad met een bovenbeen amputatie als gevolg. Na het ongeluk heb ik 4½ maand in het ziekenhuis gelegen. Deze periode kende voor mij diepe dalen waaronder het terugkeren van een infectie, 2 dagen voor ik naar huis mocht. Dit betekende namelijk dat er weer een stuk bot af moest, in totaal is er 8-10 cm na de amputatie nog afgehaald. Eind september was alles goed en mocht ik eindelijk weer naar huis en begon het revalideren.
Dat ik deze periode door ben gekomen is voor mij een grote overwinning geweest.

Op dit moment ben ik nog steeds bezig met het opnieuw inrichten van mijn leven en het verwerken van alle veranderingen sinds 2011. Want er is niet alleen fysiek veel veranderd, maar ook mentaal.
Deze uitdaging heb ik nog niet overwonnen, maar hier wordt aan gewerkt.

Het is frustrerend om steeds weer tegen je beperkingen aan te lopen en eraan te wennen. Soms heb je daar even genoeg van, ik in ieder geval wel. Sporten geeft mij een gevoel van vrijheid. Het zorgt ervoor dat ik alles op dat moment even van me af kan zetten. Daarom ben ik blij dat ik ondanks alles kan zitvolleyballen en me weer vrij kan voelen, net als vroeger.

Mijn droom is deelname aan de Paralympische Spelen in Rio aankomende zomer, daarvoor zet ik alles op alles. In maart gaan we knokken voor het laatste ticket op de Intercontinental Cup in China. Als we ons plaatsen kunnen we eindelijk laten zien dat we thuishoren in de wereldtop!